hari ni seharian aku tak dapat nak bertenet, tak dapat nak buat kerja2 yg sepatutnya, tak dapat
nak bayar segala tok nenek bil yg belum setel, tak dapat nak berFB-ing, tak dapat nak baca emel, tak dapat nak updet blog, tak dapat nak mengajar mama ita buat blog...senang kata, sepanjang pagi dan petang tadi, aku tak dapat buat pape pun..ni semua angkara Celcom Broadband yang dicanang2 sebagai TERhebat, TERpantas, TER TER danTER di rantau ni..belakang kalu, service SANGAT zero to zero..!

aku mulakan cerita..bil bulan lepas aku bayar agak lewat skit..biasalah gaji gomen kat dpt awl bulan lepas so ujung2 bulan, duit sumer dah abes..so aku admit aku bayar bil memang lewat..tp semalam tepat kul 8:01 am aku setelkan segala tok nenek bil yg TERdelay termasuklah bil Celcom Broadband ni..aku bayar bil Celcom Broadband yang tertunggak tapi rasanya belum terlewat lagi sebab bil baru belum sampai..tertunggak lebih kurang rm51.15, tapi aku bayar rm60..dan untuk pengetahuan, setiap bulan aku pasti akan bayar bil Celcom Broadband tu lebih dari sepatutnya..kebiasaannya bil aku around rm50++ sebab aku pernah terbayar lebih masa bulan2 awaldulu..so setiap bulan aku PASTI bayar lebih dr sepatutnya..

dan nak dijadikan cerita...pagi tadi sementara mengedit kerja2 utk majalah Optimis,aku nak la surf memana yang patut..tup tup keluar error yg mengatakan ada error connection pada Celcom Broadband aku ni..erm aku dapat agak ni mesti angkara bayar bil lambat ni..dipendekkan cerita, aku kol 100 guna telefon rumah..dan jangkaan aku betul, line Celcom Broadband aku bena bar..OMG..aku ni baru bayar lewat sket, aku ni pembayar bil yg tegar, aku ni selalu bayar bil lebih, PUN kena BAR ke??? memang nak hangin satu badan, tapi nak buat camnekan, en.tunang aku bukan kerja dengan celcom tuh, kalau tidak, mudah kerja akukan..

banyak kali gak aku kol 100 tu, dan sampai ke bahagian collection yg mengatakan line Celcom Broadband aku akan diOKkan..erm tapi mengambil masa paling awal SETENGAH jam dan paling lewat 24JAM...OMG..kalau setengah jam tuh aku leh terima la, tapi kalau 24JAM, apa kejadahnya kan..time nak bar line org, kemain time2 tu gak engkau bar, tapi bila nak pulihkan semula engkau nak makan masa sampai 24JAM?? masalahnya aku bukan bayar bil tu pagi tadi, tapi aku bayar SEMALAM tepat jam 8:01am tau..aku ada bukti aku bayar guna maybank2u, ada reference number lagi tau...bayangkan bayar pagi2 buta semalam tapi bayaran still tak dapat terima hari ni?? sangat pelik laaa.....lainlah kalau aku bayar pagi tadi, memang padanlah engkau nak bar 24JAM..SO aku nak salahkan siapa sekarang ni? nak salahkan maybank2u atau nak salahkan celcom ni??

date Tuesday, November 24, 2009

1 kisahadique.. to “Perihal Celcom Broadband - PART 1”

  1. EyEdA
    December 28, 2009 at 5:45 PM

    nk tny
    sy ade la skali byr gune maybank2u kn broadband tu
    smlm cehck bil jd bgande2 lak
    dia x rekod ke ekk?

    Reply

Leave a Reply: