hari ni genap 7 bulan we're been together..erm macam2 yg dah kami lalui bersama..ada yang suka, gembira, bahagia, seronok..tak kurang juga ada yang duka, sedih, marah apa semua, tapi tu biasalahkan, dah adat hidup bersama..kalau takut dilambung ombak, jangan tinggal di tepi pantai..begitu juga kalau takut nak gaduh2 dgn suami isteri, ko jangan kahwen..hihi

date Sunday, September 19, 2010

 
 
Salam Aidilfitri buat semua muslimin dan muslimat seluruh dunia..setelah sebulan kita berpuasa akhirnya tiba hari yang cukup mulia ini..syukur syukur aku dapat sambut lagi hari yang mulia ni dan paling bererti buat aku ialah aku dapat merayakan bersama incik suami yang tercinta..mohon maaf andai ada tersilap kata tersalah bahasa..maaf zahir dan batin..

date Friday, September 10, 2010


Ku mengatur langkahku
berjalan tanpa bayang-bayangMu
langit dan bumi setia, menemaniku
matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir diri Mu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku Kau kan kutemui

Ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari erti Cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Kulihat semua gembira
bila mengenali erti Cinta
senyuman ku beri hanya duka
bila ingin Teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
mataku kabur mencari
hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
untuk mengejar diriMu

malam tadi episod akhir cerita sempena ramadhan ni, Syurgamu Ramadhan..kalau nak tahu, aku tak follow pun cerita ni tapi bila dengar lagu dan tgk² iklan dia, macam menarik plak..dan last episode malam td merupakan kali ke-2 aku tgk citer ni..kali pertama minggu lepasnya yg 4 beradik tu pindah masuk rumah atok dia dan malam td..walaupun follow cerita ni hanya 2 kali, aku macam dah tangkap ikan cinta tau..semua pelakon dia sepatutnya diberikan 5 bintang..memang superb lakonan diorang..paling aku tak sangka yang zarina leh bawak watak mak usu yg jahat mcm tu..ish ish harap² aku yg mak usu gak ni tak lah jahat dengan anak² sedara aku dan incik suami kan..mintak jauh!

harap² tv3 dapat siarkan lagi cerita macam ni pada tahun² depan..memang tak bosan langsung! kalau boleh malam² raya tu siar la cerita yang senonoh sikit..ni aku tengok sambutan raya tahun ni, semuanya berebut² nak siar cerita hantu..wooo apa kes ni??mentang²lah hantu baru lepas, korang semua dok pakat nak tayang cerita hantu plak ehh??ok ok tanak membebel² lagi..speaker dah nyaring kat bawah..tata titi tutu..

date Thursday, September 9, 2010

kelmarin (isnin), aku, incik suami, mak, ayah dan fatyen berbuka puasa dekat SDS..erm kalau tak silap ni kali keempat kitorang buka kat luar dan pertama kali berbuka di SDS untuk tahun ni..ayah tahun ni macam tak gemar plak nak berbuka dekat luar..dia kalau nak buka dekat luar, nak make sure ada surau atau paling tidak bilik kecik untuk sembahyang maghrib..tidak kalu, sori la dia nak pegi..masa makan kat SDS ni pun kitorang berempat pegi dulu, usai ayah solat maghrib, baru dia tiba..
ayah kelaparan dan segak berbaju melayu..tu muka lapar sangat tu tau..hihi
ni pun muka lapar gak..saat2 menanti waktu berbuka puasa..amboi penuh ek pinggan mak tu =)
ni puteri bongsu..kali ni giliran dia plak berbuka dengan kitorang..makan banyak tau dia ni..
incik suami konon2 suap makan sedangkan dia dah kenyang gila dah tu..
ni nasi goreng + ayam kari + ayam goreng + kurma + buah..belong to incik suami
eh eh..pasangan dua secoli sejoli ni makin hari makin mesra alam la..hihi
eh..ada lagi..ish tak leh nak berenggang langsung la pasangan cantik kacak manis ni..
usai makan kitorang singgah sat ke IG Mobile untuk cari porch si cantik manis aku..tapi still belum ada dlm pasaran kat kluang ni..ish lambat sgt la nak tiba..kat jb aritu dah ada tapi tak beli plak..kan dah nyesal..padan muka kat diri sendiri..takpe la aku tunggu lagi kot2 ada yang baik hati nak belikan buat seprise ke..hihi dah setel pegi kedai tu kitorang terus balik rumah..niat di hati nak pegi gerai ramadhan jalan2 tgk tudung, hujan plak..so lenkali je la..erm thanx to ayah sebab sudi tong2 bayar berbuka posa ni..tahun depan belanja lagi eh..insya Allah..panjang umur kita jumpa lagi ramadhan 1431..

date Wednesday, September 8, 2010


Salam Aidilfitri buat semua..syukur alhamdullilah aku dapat berjumpa lagi dengan bulan Syawal..rasanya tahun ni merupakan tahun yang cukup memberikan 1001 cabaran pada aku..cabaran yang pada mulanya aku tak mampu nak tanggung tapi lepas dimotivasikan oleh sang suria suami, aku semakin kuat! aku tahu Allah sayang pada aku, sebab tu Allah turunkan pelbagai dugaan dan cubaan untuk aku..aku redha!

aku harap sampai ke penghujung tahun ni, aku akan menjadi orang yang semakin kuat..bulan ramadhan yang semakin meninggalkan kita ni banyak mengajar aku erti kesabaran..selain menjadi seorang yang sabar, aku cuba menjadi yang terBAEK juga..sepanjang doa selepas bersolat aku tak lupa titipkan doa..
Ya Allah Ya Tuhanku...jadikanlah aku isteri yang baik untuk suamiku, jadikanlah aku anak yang baik untuk kedua ibu bapaku, jadikanlah aku adik yang baik untuk abang dan kakakku, jadikanlah aku kakak yang baik untuk adik2ku, jadikanlah aku guru yang baik untuk anak muridku, jadikanlah aku pekerja yang baik untuk majikanku dan Ya Allah..jadikanlah aku hamba yang TERbaik buatmu ya Allah...amin
sempena bulan baik hari baik ni, aku dengan rendah diri memohon seribu kemaafan buat semua..buat semua rakan2ku, saudara mara, sahabat baik mahupun tidak..aku tahu banyak kesilapan yang telah aku lakukan selama ni secara sengaja atau tidak..aku minta dihalalkan makan minum duit dan segala2nya..insya Allah andai ada rezeki aku akan cuba juga membalas jasa korang semua..raya ni jangan lupa balik kampung ye, jenguk2lah mak ayah yang dah rindu sangat kat korang semua..mana yang dah berbelas tahun, berpuluh tahun tak balik kampung tu, buat2lah balik..takut korang dah lupa jalan balik kampung korang je (",)

SALAM AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN

date Tuesday, September 7, 2010

video

rasanya hampir 2 tahun aku tak ketemu dengan lil' nieces aku ni..last aku ketemu mereka Disember 2008..tak silap alifah baru 8 bulan dan tahun ni dia dah 2 tahun lebih..si alisya plak dah jadi anak dara cun je dan aliyah still maintain cute! bila aku nak jumpa diorang lagi pun wallahualam..tapi dlm planning along sekeluarga mungkin balik hujung tahun ni..kalau tak silap, kak long bgtau nak balik lepas Boxing Day..

video kat atas ni my lil' nieces tengah main buai kat taman..erm tak sure aku penah jejak ke tidak kat taman ni..yang buat hati aku sayu je bila dengar si alifah dah pandai cakap..aku sangat2 curious camne la budak se kecik alifah tu leh speking omputih dan pandai menyusun ayat..ishh ajaib sungguh..tapi jangan nanti dia jadi macam aliyah yg dah tamau cakap melayu sudah la eh..aliyah, acu nak pesan ni..Bahasa Jiwa Bangsa!

it's ok..yang penting aku tetap rindu depa bertiga..rasa tak sabar sangat2 nak gomol2 dengan diorang ni..erm nampak gaya raya tahun ni kita still tak dapat spend bersama2 lagi..takpe la insya Allah tahun depan kita together2 eh...duet raya pun postponed tahun depan tau..

date Monday, September 6, 2010

jangan terperanjat...jangan cuba gosok2 mata anda semua..hihihi apa yg anda nampak semuanya kenyataan...haa belog aku dah berwajah baru..sempena tahun baru ni..opss sempena nak menyambut aidil fitri, aku nak buat perubahan sikit..dan perubahan ini akan sentiasa berubah sampailah aku puas hati..buat masa ni rupa baru ni hanya temporary, dan team creativity akan dipanggil untuk mencantikkan lagi rupa belog ni...

date Friday, September 3, 2010

date Thursday, September 2, 2010