kul 8.30 pagi tadi seperti semalam aku bergerak ke rumah tok guru mengaji..ekceli hari ni hari ke-2 aku pergi belajar mengaji..uishh mesti memasing terperanjatkan..dah tua bangka tp tetap comel baru nak pergi belajar mengaji? jeng jeng..belajar mengaji ni tak kira umur, tak kira pangkat..selagi kita hidup kat dunia ni, selagi tuh ilmu akhirat kita tak boleh hentikan..sama gak cam aku..aku dah khatam dekat 3,4 kali tapi aku still attend kelas mengaji ni..tujuan? (baca : utk menjadi menantu yang baik)

bergerak kul 8.30 pagi dan abes kul 10.22 pagi seperti di dashboard kete ayah..eh ayah pun ikut sekali ke? yeah..ayah aku pun pergi belajar mengaji..walaupun ayah dah separuh abad, tapi cam aku bagitau, ilmu akhirat tak leh henti setakat sekali jek..bila tak pandai, kita belajar..bila dah pandai, kita mahirkan lagi..arini baca mula ms 6 - 13, still surah al-baqarah..ye la baru semalam mula kelas mengaji kn..so ada sesapa berminat? tok guru niz aziz ni amat baik, terlalu baik..

sesapa nak join aku jom..every weekend atau cuti sekolah ni pun boleh..dan yang paling penting, siap ada report card sekali tau..i like!

selesai mengaji, aku follow ayah ke pasar awam kluang..ayah nak beli ikan dan daun kesom..ayah park kat sebelah jalan oked dan kitorang cross jambatan batu konkrit yang SANGAT kukuh yang boleh menampung berjuta2 lemon pejalan kaki di sekitar kg. melayu tuh..ayah siap kata, sepatutnya kat perak tuh yg jambatan gantung tuh kena buat jambatan batu yg kuat macam ni..ohh tidak! gambar jambatan yang kuat lagi kukuh tuh tak ada la plak..

tolong fahami keadaan aku kala menjejaki kaki ke pasar yg becak itu..bukan kerana tak pernah ke pasar, tetapi aku masih anggun, ayu, bersopan santun menjadi pilihan mak2 mentua di luar sana yang cantik manis, masih berbaju kurung..omg! first time in my life aku pakai baju kurung ke pasar..lepas tuh dengan camera olympus pink di tangan..dapat bayangkan?

nampak kawasan tidak halal itu? itu jual vavi tau..mahu beli? jangan..HARAM..nampak tangga yg kotor, susuk tuh? biasalahkan..dah nama pun pasar, macam tuh la rupanya..lainlah kalau pegi kat pasar kat dlm jusco, tesco, giant tuh..memang tak jumpalah tangga seburukz tuh..

okeh cukup pengembaraan seorang ratu jalanan pada hari ahad yg angin sempoi2 bahasa..aku harus mengemas bilik kerana menanti kedatangan si dia..hah? si dia nak datang bilik aku? ohh tidak..sebenarnya, hatiku telah dimiliki oleh sesuatu yang akan duduk di dalam bilik aku buat selama2nya..erm apa tuh? kui kui kui i will reveal it LATER...daaa

kisahadique : en. tunang..sabar ke tak sabar?

date Sunday, November 1, 2009

2 kisahadique.. to “kembara perjalanan..”

  1. mylin
    November 3, 2009 at 9:57 AM

    ihik ihik ihik....macam2 crita la adique ni....

    Reply
  1. adique
    November 3, 2009 at 11:47 AM

    mylin tanak join kembara perjalanan kita...kalo idah syok woo..

    Reply

Leave a Reply: