semalam aku, mak, ayah, en.rizal dan fatin serombongan ke JB untuk menyibuk folo rombongan meminang..kami bergerak lebih kurang kul 1 petang dan singgah di petronas air hitam unuk menunaikan tuntutan wajib..usai solat apa sumer kitorag bergegas terus ke jb..kalau tak silap aku ada 4,5 bijik lori kereta yang folo..erm aku bukan nak cerita perihal rombongan kami ke sana, sebab aku akan cerita next entry..entry kali ni cuma nak cerita atau luahan perasaan benci tahap gaban dengan perihal seorang photog muda remaja yang atitudenya-agak-kurang-ajar-tak-berperikemanusiaan-yang-berlagak-bagus-kononnya-ada-dslr mahal!! aku agak pelik dengan manusia sekarang ni yang berlagak dengan sedikit kelebihan yang Allah turunkan pada dia..aku tahulah engkau ada dslr yang gaban penuh dgn flash, bateri gabak, lens panjang ke hapa..tapi kalau attitude engkau ZERO, tak lamalah Allah bagi kelebihan tu pada engkau..


alkisahnya..majlis pertunangan semalam agak meriah dengan kehadiran keluarga kedua belah pihak..aku sekeluarga mewakil pihak lelaki dan kami tak bawak pun photog pro, yang ada en.rizal pada aku photog yg dah cukup BESH..jejak je kaki kat tempat majlis tu aku dah rasa tak enak sebab tengok diorang daring je dok pandang en.rizal dok tembak2 kitorang...aku ada terdengar suara sumbang yg mcm hampeh bongok..ok tak aku relex je sbb tak sure en.rizal dengar ke tidak..kita abaikan..

pastu kitorang masuk...bla bla bla bla perbincangan dan sesi bergambar..tatkala bakal perantin perempuan keluar aku tgk sekali sekala je en.rizal dok tembak gambar..agak pelik gak kenapa dia tak seaktif biasa..ohh aku lupa nak bgtau..kat dalam rumah tu aku dok perasan ada 3 org photog yang ala2 hebat..huhu then selesai semua perbincangan, kitorang tetamu dijemput makan..haaa di sinilah bermula...en.rizal dengan muka yg ala2 mcm tensen menyampah bgtau aku sesuatu..dia telah ditegur oleh salah seorang dari 3 photog yg ada dalam rumah tu..nak tahu apa photog muda remaja tu tegur en.rizal? "tepi sikit la bodoh..!" sewaktu dia beramai2 nak tembak gambar bakal perantin..what the hell engkau nak panggil suami aku bodoh hah? engkau dah bagus sangat ke atau suami aku besar sangat ke sampai engkau nak suruh dia ke tepi dan engkau panggil dia bodoh?? engkau dah cukup pro ke sampai engkau nak panggil org lain bodoh??

selama aku deal dengan beberapa photog, tak pernah plak aku dapat komplain dr org lain yg photog yg aku hired dok bodoh2 kat org lain..sumpah aku tak pernah dengan aduan sebegitu..sewaktu majlis aku 20 Feb lepas, aku hired photog dr bp dan seorang lagi kawan dia..diorang hebat terbaek tapi berapa ramai pun photog tak pro masa majlis aku berlangsung tu, tak pernah pulak diorang nak berbodohkan org lain...sama gak masa majlis kat rumah en.rizal 10 April yang lepas...bayangkan ada dekat 5,6 org photog bersdlr yang dok tembak2 gambar kami..dan photog yg en.rizal hired, iaitu en.katok relex je bg laluan kat photog lain nak menyibuk...siap ada sorang photog mak andam yg lebih2 dok suruh kitorang duduk, baring, menyiarap apa sumer..tapi en.katok tu relex je..dia memang tak kisah langsung pun..dan aku rasa photog lain kat luar sana mesti tak berattiude macam gampang ni kan??


tapi engkau ni muda lagi kecik lagi engkau dah pandai nak bodohkan orang? engkau ni manusia ke binatang? attitude ZERO..!! bak kata en.rizal, engkau takkan lama dalam dunia engkau ni..attitude engkau teruk..kalau ramai yg hired engkau, dan ramai org yg engkau akan bodohkan, insya Allah satu hari nanti Allah akan bodohkan engkau dalam segala hal...

engkau memang LOSER!!!
kisahadique : aku tahu ada photog kat luar sana panas je dengan entry aku ni..relex..aku cerita berdasarkan pengalaman en.rizal semalam..dia sendiri part-time photog dan dia terkilan dengan photog muda yg berlagak bagus ni..kesian..nanti takut tak lama je keje budak ni..erm korang yg lain kat luar sana baek2 belakakan? semua bakat yg kita ada ni, Allah bagi pinjam sekejap je, esok lusa kalau Allah tarik balik, baru kita tahu..

date Monday, April 19, 2010

5 kisahadique.. to “Perihal Photog Muda yang Loser..!”

  1. farenova
    April 19, 2010 at 9:58 AM

    wuhuuu, mmg tak ada manner, tapi gambar u letak batu dengan penumbuk tu sgtlah kiut.. selalunya photographer professional takan buat benda2 mcm tu. Ni kes tak professionallah tu, sabar jelah kan

    Reply
  1. adique
    April 19, 2010 at 10:29 AM

    hye farenova..
    erm tu la..rasa cam hampeh je kan budak muda ada perangai macam tu..terpikir gak maybe budak tu photog hingusan atau tempelan je..org nak berdslr dia pun teringin, org nak jd photog dia pun teringin...tapi attitude kureng..huhu
    ciut? huhu hadiah 'istimewa' utk photog muda yg tak pro tapi berlagak! adios =D

    Reply
  1. farra8979
    April 19, 2010 at 11:49 AM

    klu sombong cenggitu, me rase x lame.. cam x profesional la plak budak nih..

    Reply
  1. cHiQuE CoMeL
    April 19, 2010 at 10:48 PM

    mgkn dak nih ada mental sket kot...

    Reply
  1. adique
    April 20, 2010 at 7:31 AM

    kita citer kat mak..mak hangin tau kakak..dia ckp napa dr hari kejadian lagi tanak bgtau..kalau idak leh la mak suh cik yah pegi serang..muhaha kalau dah masuk bab makcik2 mak2 ni payah sket la kan..

    Reply

Leave a Reply: