memang org kata merah tuh cantik kn..walaupun aku tak suka merah tp aku admit merah tuh memang menarik dan menawan..warna merah tuh leh wat seseorang tertarik..tunang aku pun suka aku pakai baju merah,tak kiralah tshirt ke bj kurung ke,sebab katanya : menarik..hehe ada ada je dia tuh kn...

dulu masa sekolah menengah ada sorang abg kwn kakak aku, dia pun suka sangat warna merah..bj melayu dia merah menyala..makcik aku pun, cik mimi pun gila merah..setiap tahun baju raya dia akan warna merah..gila merah..sorang blogger yg aku jd silent reader dia pun gila merah...ada apa ek dengan merah?kenapa kan diorang sumer suka warna merah kan?

aku plak tak suka warna merah..memang tak suka tp agak pelik bila tshirt aku warna merahlah yg paling banyak dan memenuhi hampir separuh almari aku..hehe agak pelikkan..tak suka warna merah,tp banyak plak baju warna merah tuh..kenapa aku suka pakai baju merah? sebabnya bak kata tunang aku : MENARIK..


dan..masa aku bertunang 13 june aritu, aku pun tatau cane leh berkenan warna merah dan akhirnya aku decide segala hantaran aku berwarna MERAH + putih..memula tak pasti cantik ke tidak hantaran tuh, tp bila tiba masanya, memang warna merah tu SANGAT cantik...syukur gak ramai yg puji bgtau hantaran aku cantik..selain gubahan yang cantik, warna merah tuh gak memainkan peranan yg penting..

RED IS DEAD...

kisahadique : tapi...camne sekali pun menarik warna merah tuh, aku tetap pilih KUNING..

date Sunday, August 23, 2009

1 kisahadique.. to “merah..”

  1. mylin
    August 25, 2009 at 1:15 AM

    Merah antara warna komersial selain hitam dan putih beb...I mmg suka 3 kaler ni......Dalam seni....merah tu lambang semangat....keriangan...berani....kesungguhan...panas.....juga...marah..peperangan....
    ....kalu org kulit putih mcm u pakai...msti nampak lagi putih n berseri2...kalu kulit gelap....hehehe nampak lagi merah....

    Reply

Leave a Reply: